Mia Puska

Mia Puska

Kommentit pois päältä artikkelissa Mia Puska

Olen 26-vuotias koiraharrastaja Tuusulasta. Viihdyn vapaa-ajalla omien koirien kanssa tottelevaisuustreeneissä ja viikonloppuisin koiranäyttelyissä. Omia koiriani ovat mustaterrieri ja neljä kääpiösnautseria. Kasvatan valkoisia kääpiösnautsereita ja keväällä kävin koirankasvattajan peruskurssin ja pian anonkin omaa kennelnimeä. Koirat ovat olleet harrastuksenani ja ammattinakin jo lähes 10 vuotta.

Aloitin kaiken kouluttautumalla dogsitteriksi vuonna 2007 ja siitä lähtien olen hoitanut muiden koiria omieni lisäksi. Minulla on ollut oma 4H-yritys, kun asuin maalla ja hoidin koiria loma-aikoina kotonani. Palvelu oli suosittua ja halusin kouluttaa itseäni lisää, joten hain todella suosittuun eläintenhoitajan koulutukseen Hyvinkäälle ja pääsinkin ensimmäisellä yrittämällä sisään. Valmistuin vuonna 2013 eläintenhoitajaksi, jonka jälkeen olen hoitanut koiria koirahoitoloissa ja kotonani.

Koiria olen trimmannut harrastuksena vuodesta 2010, jonka jälkeen hakenut lisäoppia kokeneilta kasvattajilta ja ammattitrimmaajilta. Omien nypittävien kääpiösnautsereiden turkit ovat opettaneet paljon ja nykyään pyrin tekemään itse myös näyttelytrimmaukset. Mustaterrierini olen trimmannut alusta alkaen itse ja se olikin Suomen voittoisin mustaterrieri vuonna 2015. Oman mustikseni lisäksi trimmaan muita menestyviä mustaterriereitä. Teen lähes kaikkien rotujen kotitrimmaukset, pesut, kuivaukset ja pohjavillanpoistot. Takkuiset koirat pyrin selvittämään, mutta joskus ajelu on parempi vaihtoehto ajatellen koiran hyvinvointia.

Emmi-Pet suuhygienistikoulutuksen sain toukokuussa, siitä todistus löytyykin työhuoneestani. Emmi-Pet hammaskivenpoistomenetelmä ilman rauhoitusta on ollut tehokas ja pidän työn tekemisestä. Tietenkin toivon kaikilta ihanilta koira-asiakkailtani kärsivällisyyttä hoidon aikana, jotta pääsemme tekemään hammaskivenpoiston yhteistyössä. Mitään koiraa ei pakoteta hoitoon ja hampaiden tuleekin olla terveet, jotta voin ne hoitaa. Paras jälki tulee, kun koira on opetettu suun käsittelyyn ja sillä on kaikki hampaat hyvin kiinni suussa ja suu on terve.

Näyttelyharrastus on minulle se kaikkein rakkain ja vuodessa tuleekin vietettyä hyvin paljon aikaa näyttelyreissuilla ympäri Suomea ja Eurooppaa. Kehiä katselen mielelläni ja opiskelen erilaisten rotujen esittämistyylejä jatkuvasti.

Kouluttauduin viime vuonna myös junior handler tuomariksi ja olen valmentanut nyt jo yli neljä vuotta junnuja Uudellamaalla. Menestyneimmät ovatkin valmennuksessani päässeet Suomen mestaruusfinaaliin useana vuonna.

Nuoria olen ohjannut jo vuodesta 2008 asti, kun perustin Tuusulan 4H-yhdistykseen nuorten koirakerhon, joka on ollut todella suosittu tähän päivään saakka. Lisäksi olen dogsitter-kussiohjaaja eli koulutan nuoria työllistymään koirienhoitajiksi. Täällä Showhau centerillä vedän nuorille koirakerhoa ja loma-aikoihin myös erilaisia valmennusleirejä.

Näyttelykursseillani käydään läpi perusteita koiran oman tason mukaan.Harjoittelemme erilaisia seisotustyylejä ilman pakotteita ja käytämme hyväksi koiran ahneutta ja miellyttämisen halua. Niin kursseilla kuin oikeissakin kehissä pyritään yhteistyöhön ja hauskaan yhdessä tekemiseen koiran ehdoilla.

mia@showhaucenter.fi

About the author:

ShowHau Center on koiraharrastajien olohuone Vantaan Tammistossa. ShowHau TV tarjoaa uuden tuotantokauden joka kevät ja syksy valtakunnallisella tv-kanavalla.

Aukioloajat

Arkisin klo 10-21
Lauantaisin klo 9-17
Sunnuntaisin avoinna sopimuksen mukaan (tapahtumat, tilavaraukset ym.)

Osoite

Nilsaksentie 2
01510 Vantaa

Sähköposti

Puhelin

Asiakaspalvelu:
029 37000 70

Back to Top